Daha yazın ortasına bile gelmeden kışlık hazırlıklarımız devam ediyor. Aslında ben kışlık bezelyeyi hazırlayıp buzluğa atalı bir kaç hafta oluyor ama yazısını anca yazıyorum ve maalesef fotoğraf çekmeyi unuttuğum için KadınSanat‘ın çektiği bu çok güzel fotoğrafı kullanıyorum.
Öncelikle farklı yapan var mıdır bilmiyorum ama kışlık bezelye hazırlarken ben sadece ayıklıyorum, taneleri suda bekletip süzgeçten geçirip iyice yıkıyorum, buzdolabı poşetlerine birer kullanımlık olmak üzere dolduruyorum ve buzluğa atıyorum. Düdüklü tencerede pişirdiğim için böylesi bana çok rahat oluyor. Düdüklü tencerede nasıl pişirdiğime gelince:
Soğanı, küp küp doğranmış havucu, kıymayı, salçayı (evde varsa az bir şey biber salçası da ekliyorum), küp doğranmış patatesleri kavuruyorum. Sonra buzluktan çıkardığım bezelyeleri hiç çözdürmeden tencerenin içine atıyorum. Tencerenin içinde buzu çözüldükten sonra suyunu ekleyip düdüklüde (yeni nesil düdüklülerde) 11-12 dk pişirdikten sonra, kapağını açıyorum ve tuzunu ekleyip ağzı açık çok az birşey daha kaynatıyorum. Yanına da bir pilav süper oluyor
Bu arada eğer kışlık bezelye yapmak isteyenleriniz varsa zamanı ya geçti ya da geçmek üzere . Acele etmenizde fayda var diye düşünüyorum.
KadıncaBlog’da ilgili yazılar:
Domates Konservesi
Pancar Turşusu
No tag for this post.
--> Haberin devamını okumak için tıklayın(Click to Read Source)...
NBA Live 2009






Daha Fazlası İçin [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
Videolar İçin [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
No tag for this post.
--> Haberin devamını okumak için tıklayın(Click to Read Source)...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder