24 Temmuz 2008 Perşembe

Pizzada Lezzet Denizi: MarinPizza




PİZZA PİZZA lezzet fırtınasına devam ediyor. Yeni pizza geliştirmeye önem veren PİZZA PİZZA’nın en son ürünü ise MarinPİZZA. Deniz ürünlerinden de pizza keyfinden de vazgeçemem diyorsanız, MarinPİZZA’yı mutlaka deneyin.Çıtır çıtır hamurunun üstüne harmanlanmış karides, kalamar ve ançuez’li MarinPİZZA hem çok hafif, hem de çok lezzetli. İnce dilimlenmiş deniz mahsullerinin yanında, tazecik yeşil küp biber, pizzanın olmazsa olmazı mozarella peyniri ve özel sosu ile MarinPİZZA tam bir lezzet bileşkesi. İçeriğindeki yüksek vitamin, mineral ve protein değerleriyle deniz ürünlerinin haftada üç gün tüketilmesi uzmanlarca tavsiye ediliyor. Gençlik iksiri olarak kabul edilen deniz ürünlerini bir araya getiren MarinPİZZA, sizin için ideal bir alternatif olacak. Kalitesinden ödün vermeden her keseye uygun seçenekler sunan PİZZA PİZZA’nın tüm çeşitlerinde olduğu gibi MarinPİZZA da çok ekonomik.


Ülkemizin en büyük pizza restoranlar zinciri PİZZA PİZZA, 44 il ve 139 şubesinde üstün kalite, tarifsiz lezzet ve eşsiz servis hızıyla hizmet veriyor. PİZZA PİZZA, her geçen gün ürettiği pizza çeşitleriyle birbirinden farklı lezzet tutkunlarının buluşma noktası oluyor. Türk damak tadıyla pizza kültürünü birleştiren PİZZA PİZZA, bol malzemesi ve farklı menü çeşitleriyle büyük beğeni topluyor. MarinPİZZA’yı, PİZZA PİZZA’nın ferah ve nezih ortamında afiyetle yiyebileceğiniz gibi, eve ya da işyerine fırından çıktığı sıcaklığıyla servis de isteyebilirsiniz.


MarinPİZZA ile sadece PİZZA PİZZA’da bulabileceğiniz, bol malzemeli mükemmel tatları bir araya getiren diğer pizza çeşitlerine ulaşmak, şubeler ve kampanyalar hakkında daha detaylı bilgi almak için www.pizzapizza.com.tr adresini ziyaret edebilir, 44 44 500 no’lu Türkiye’nin Pizza Sipariş Hattı’nı arayabilirsiniz.


PİZZA PİZZA Hakkında


1995 yılında İzmir Alsancak’ta kurulan PİZZA PİZZA, kullandığı farklı teknik, ürettiği özel pizza çeşitleri ve zengin menüsü ile kısa zamanda İzmirliler tarafından benimsendi. PİZZA PİZZA ilk günden itibaren global bir ürüne yerel ve farklı lezzetler katarak yenilikçi bir vizyon benimsedi. Girişimci bir anlayışla pizza üretimine standart getirmek amacıyla 1999 yılında İzmir Torbalı’da ” PİZZA PİZZA Üretim Tesisleri’ni” kurdu.


Türk damak tadına uygun pizzalar üreten PİZZA PİZZA, Türkiye’nin ilk ve en büyük “Pizza Franchising Zinciri” konumuna ulaştı. PİZZA PİZZA, franchising zincirine sürekli yeni halkalar ekleyerek standartlarından ödün vermeden büyümektedir. Türkiye genelinde İzmir, İstanbul, Ankara, Trabzon, Aydın, Bolu, Erzurum, Elazığ, İzmit, Karaman, Kayseri, Denizli, Aksaray, Çanakkale, Bursa, Mersin, Diyarbakır, Malatya, Manisa, Düzce, Antalya, Muğla, Isparta, Konya, Uşak, Gaziantep, Şanlıurfa, Yalova ve K.K.T.C olmak üzere toplam 139 noktada hizmet vermektedir. Hedefi ülkemizin her köşesine PİZZA PİZZA lezzetini yaymaktır. www.pizzapizza.com.tr adresinden PİZZA PİZZA hakkında daha fazla bilgi alınabilirken, Türkiye’nin Pizza Sipariş Hattı numarası olan 44 44 500 no’lu telefondan PİZZA PİZZA lezzetine ulaşılabiliyor.




--> Haberin devamını okumak için tıklayın(Click to Read Source)...

Gıda zehirlenmelerine dikkat


Gıda zehirlenmeleri, bir mikroorganizma veya toksin ile bulaşmış besinin tüketiminin ardından ishal, bulantı, kusma, karın ağrısı, karında kramplar gibi sindirim sistemini ilgilendiren bulgular ile ortaya çıkıyor. Yiyecek ve içeceklerin saklanması, hazırlanma ve sunulma aşamalarında uygun sağlık koşullarının olmaması, besin zehirlenmelerinin yaşanmasında önemli faktörleri oluşturuyor.Sema Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Hülya Çaşkurlu, besinlerin hazırlanması sırasında temizlik kurallarına gereken özenin gösterilmemesinin, besin zehirlenmelerine yol açtığını kaydetti.


Besinler veya içecekler infeksiyona yol açan mikroorganizmalarla, toksin maddelerle bulaştıklarında zehirlenmeye neden oluyorlar. Besin zehirlenmelerine çoğunlukla bakteri türü mikroorganizmalar yol açıyor. Bu bakteriler 570 0 C arasında, en çokta oda ısısı ve üzerindeki derecelerde çoğalma eğilimi gösteriyorlar. Genellikle 5 0 C ve altındaki derecelerde çoğalamazlar. Bu nedenle yaz aylarında besin zehirlenmelerinin görülme sıklığı artıyor. Bunların yanı sıra nadiren yenilmemesi gereken bir bitki veya hayvanın yenmesi de besin zehirlenmesine sebep olabiliyor.


Dr. Hülya Çaşkurlu süt ve süt ürünleri, kremalı yiyecekler, tavuk mamulleri, mayonezli, yumurtalı yiyecekler, pişirilip uygun koşullarda saklanmayan etler, deniz ürünleri, bozulma riski en yüksek gıdalar arasında yer aldığını ifade etti.


Besin zehirlenmelerinden korunmak için neler yapmak gerekiyor;

Besinler hazırlanırken yeteri kadar ısıtılmalı.

Besin pişirildikten sonra bir saat içinde tüketilmeli.

Yiyecek ve içecekler mümkün olduğunca açıkta bırakılmamalı. Sebze ve    meyveler bol su ile yıkanmalı.

Etler iyice pişirilmeli.

Alışveriş yaparken ürünlerin son kullanma tarihleri kontrol edebilerek  alınmalı.

Konserve alınacaksa kutusu ezik, kapağı şişmiş olmamalı.

Depolanacak besinler en kısa zamanda soğutulmalı (11,5 saatten önce) ve   saklanacak yerin sıcaklığı 4°C ‘den az olmalı.

Yiyecekler yeniden ısıtıldığında kaynama noktasına kadar ısıtılmalı.

Mutfak ve depoların temizliği/uygunluğu sağlanmalı.

Özellikle toplu yemek veren yerlerdeki aşçılar ve personel eğitilmeli.

Mikroorganizma bulaşmış yiyeceklerin hemen toplanması için piyasa kontrolü  yapılmalı.

Salgınlar erken tanımlanarak gerekli önlemler alınmalı.


Besin zehirlenmelerinin, ishal, bulantı, kusma ve ateş ile seyrettiğini ifade eden Dr. Çaşkurlu, vücudun enerji açığını kapatmak için şekerli besinler ve yine sıvı gereksinimini karşılamak için bol miktarda sıvı alınması gerekir. Tuzlu krakerler, çorbalar, yoğurt, kola, pirinç lapası gibi yiyecekleri yeme kolaylığı açısından da faydalı olabilir dedi.


Ev koşullarında, ağızdan sıvı alınamıyorsa, elektrolitler kusma ve mide bulantısı nedeniyle yerine konamıyorsa, ishal uzadıysa ve ateş yükseldiyse, hemen bir sağlık kuruluşuna başvurulması gerekiyor.





--> Haberin devamını okumak için tıklayın(Click to Read Source)...

Hiç yorum yok: